Достапни линкови

Свет: Светски ден на водата


Денеска е светскиот ден на водата кој се одбележува под слоганот ,,Борба со недостигот на вода,,. Според Обединетите Нации, 42 насто или над две ипол милијарди луѓе денеска немаат елементарни хигиенски заеднилки водни санитарни инсталации. Со заканата од недостиг на вода се соочуваат и државите и регионите кои денеска ја имаат, се вли во извештајот. Новиот механизам на ОН укажува на потребата од соработка за трајно, ефикасно и праведно управување со оскудните водни ресурси на меѓународно и локално ниво.
XS
SM
MD
LG