Достапни линкови

Абхазија: Завршија парламентарните избори


Завршија парламентарните избори во Абхазија, одвоениот регион од Грузија, на кои граѓаните од 108 кандидати, бираа 35 пратеници за Парламентот. Претседателот на Абхазија Сергеј Багаш изјави дека изборите се дел од тежнеењето за независнот на регионот.
XS
SM
MD
LG