Достапни линкови

Багдад: Нови видео снимки на интернет од телото на Садам Хусеин


На Интернет се појави нова видео снимка на телото на Садам Хусеин веднаш по бесењето. На снимката направена со видео камера на мобилен телефон е покажано телото на поранешниот ирачки диктатор на носилка делумно покриено со рани на вратот. Претходно објавените снимки од бесењето предизвикаа гнев меѓу сунитските арапи и го зголемија верското насилство во Ирак.
XS
SM
MD
LG