Достапни линкови

Париз: Објавени карикатури на пророкот Мухамед со карикатури од други религии


Францускиот сатиричен неделник Шарл Хебдо денеска повторно ги објави 12 те контроверзни карикатури на пророкот Мухамед кои предизвикаа немири во муслиманскиот свет. Неделникот исто така објави и карикатури за другите религии, вклучително и христијанската и јудаизмот. Француските муслимански организации се обидоа да го спречат овјавувањето на карикатурите на пророкот Мухамед, но судот го отфрли нивниот случај како техничка стручна постапка.
XS
SM
MD
LG