Достапни линкови

Свет: 50 години од смртта на Алебрт Ајнштајн


Денеска се одлежува пеесет годишнината од смртта на Алберт Ајнштајн, најпознатиот научник во модерната ера. Тој почина во Принстон, Соединетите Држави на седумдесет и шест годишна возраст. Оваа година исто така се одбележува и сто годишнината од времето кога Ајнштајн ја формулира неговата револуционерна теорија на релативитетот, објаснување за врската меѓу времето и просторот.
XS
SM
MD
LG