Достапни линкови

Тирана: Национален празник по повод благословувањето на Мајка Тереза


Во Албанија денеска се одбележува националниот празник по повод благословувањето на Мајка Тереза што пред една година го декларираше Папата Јован Павле. Тоа Мајка Тереза ја стави на патот на можното нејзино прогласување за светица поради тоа што целиот нејзин живот им го посвети на заштитата и на грижата на сиромашните во светот. Мајка Тереза, родена во илјада деветстотини и десетата година во Скопје, Нобеловата награда за мир ја доби во илјада деветстотини седумдесет и деветата година.
XS
SM
MD
LG