Достапни линкови

Косово: КФОР и УНМИК го отфрлија извештајот на Хјуман Рајтс Воч за мартовските насилства


КФОР и УНМИК го отфрлија извештајот на Хјуман Рајтс Воч дека за време на мартовските насилства не успеале да ги заштитат малцинствата на Косово. Ние го зачувавме и го чуваме мирот, се вели во реакцијата на КФОР. УНМИК пак, меѓу другото, посочи и дека се игнорира фактот дека во некои случаи полицијата немала доволно персонал за ефикасна интервенција.
XS
SM
MD
LG