Достапни линкови

Калифорнија: Лансирана првата приватна ракета во вселената


Од Калифорнија е лансирана во вселената приватната ракетата Вселенски Брод 1. Овој проект е еден од натпреварувачите за наградата вредна 10 милиони долари за приватно направени влеселенски ракети кои во период од две неделни ќе извршат две мисии воп вселената. Дизајнер на оваа ракета е Барт Рутан а проектот е спонзориран од Пол Ален ко-основачот на Мајкрософт.
XS
SM
MD
LG