Достапни линкови

Јалта: Самит меѓу Украина и ЕУ


На Јалта денеска се одржува самит меѓу Европската Унија и Украина, посветен на идните меѓусебни релации. Украинскиот претседател Леонид Кучма во минатата недела изјави дека Украина можеби ќе ги напушти соништата за приклучување во Унијата и ќе се фокусира врз економската унија со Русија, Белорусија и Казахстан, но подоцна рече дека останува на курсот за интеграција со Западот.
XS
SM
MD
LG