Достапни линкови

Њујорк: Според Бликс, Ирак активно соработуваше со инспекторите


,,Ирак во изминатиот месец, активно соработуваше со инспекторите на Обединетите Нации,, изјави шефот на инспекторскиот тим за разоружување на Ирак, Ханс Бликс. Тој не прецизира колку време ќе им требаат на инспекторите, за да ја завршат инспекцијата во Ирак, иако рече Бликс ,,не сум за бесконечно траење на инспекцијата,,. Утре пред Советот за безбедност на ОН, Бликс ќе го поднесе новиот извештај за ирачкото оружје.
XS
SM
MD
LG