Достапни линкови

Вашингтон: Отстапките од Багдад не се доволни за спречување војна


Вашингтон смета дека отстапките од страна на Багдад не се доволни да го запрат одбројувањето до евентуална војна. Американски воени експерти тврдат дека воената операција може да биде успешна и без помошта од Турција, со забелешка дека одбивањето на Анкара да одобри стационирање американски војници би можело да ја одложи војната до крајот на март или почетокот на април.
XS
SM
MD
LG