Достапни линкови

Аризона: Пожарот надвор од контрола


Поради силните ветрови двата големи пожари во американската држава Аризона се претворија во еден џиновски пожар кој зафати територија од 80 квадратни километри. Агенциите јавуваат дека и покрај напорите на пожарникарите, пожарот е надвор од контрола. 25 илјади луѓе беа принудени да ја напуштат областа, а во градот Шоу Лоу пожарникарите ставале бели ознаки на куќите за кои мислат дека можат да ги спасат и црвени ознаки на домовите за кои мислат дека им нема помош.
XS
SM
MD
LG