Достапни линкови

ФК Вардар од врвот на дното - пари или политика

Вардар испадна од Првата македонска фудбалска лига. Иднината на националната гордост сега е прашање за милион долари. Клубот е во долгови, сопственикот Сергеј Самсоненко веќе не го финансира, Град Скопје не сака да го земе назад. Неизвесно е и дали следната сезона воопшто ќе се натпреварува.

Фудбалскиот клуб Врадар. ФотоRadio Slobodna Evropa (RFE/RL)

Вардар испадна од Првата македонска фудбалска лига. Иднината на националната гордост сега е прашање за милион долари. Клубот е во долгови, сопственикот Сергеј Самсоненко веќе не го финансира, Град Скопје не сака да го земе назад. Неизвесно е и дали следната сезона воопшто ќе се натпреварува.

XS
SM
MD
LG