Достапни линкови

Кристиновска - Кина допрва ќе ги зголеми ресурсите за влијание во земјава и регионот


Директен линк

Расте кинеското влијание во Македонија и во регионот преку употреба на меката моќ. Истражувачката Ана Кристиновска вели дека ова е само почеток на кинеските вложувања, бидејќи земјата се уште учи како функционира регионот и демократскиот свет. Кина воспоставува нови инцијативи и алатки за соработка.

XS
SM
MD
LG