Достапни линкови

ОБСЕ изрази загриженост за медиумите во Белорусија


ОБСЕ ги затвори канцелариите во Белорусија, по истекување на мандатот на организацијата за кој не беше одобрено продолжување
Меѓународната ОБСЕ изрази загриженост за заплашувањето на критички настроените медиуми во Белорусија. „Овој загрижувачки тренд се интензивираше по изборите на 19 декември во 2010 година и стига кон критична точка“ изјави претставничката за медиуми на европската организациј Дуња Мијатович. Во допис до белоруските власти Мијатович наведува случаи на новинари и медиуми кои биле субјект на притисок, изразувајки загриженост за, како што се наведува во писмото „криминалните истраги против новинарите Ирина Калип и Наталиа Радина“.
XS
SM
MD
LG