Достапни линкови

СЗО ќе го одржи 73 Светско собрание


состанок на СЗО

Денеска и утре ќе се одржи 73 Светско здравствено собрание кое поради сегашната пандемија на ковид-19 ќе биде виртуелно. На собранието ќе се разговара за мерките за спречување на пандемијата, како и најновите случувања во Светската здравствена организација во светлината на критиките што доаѓаат од некои земји, главно од Соединетите држави, дека ова тело на Обединетите нации не ги исполнило очекувањата во борбата против коронавирусот.

СЗО бара крајно внимателно да се олабавуваат мерките за коронавирусот

Исто така е најавено дека ќе бидат избрани претседател и пет потпретседатели на СЗО.

XS
SM
MD
LG