Достапни линкови

Кукан и Флекенштајн: Искрени разговори со политичките претставници во Србија


Едвард Кукан, претставник на Европскиот Парламент.

Претставниците на Европскиот Парламент, Едвард Кукан и Кнут Флекенштајн, по дводневните разговори во Белград, соопштија дека имале искрена размена на мислења на состаноците со сите политички чинители што им овозможило подобро да ги разберат предизвиците и поделбите на српската политичка сцена.

Во соопштението на делегацијата на ЕП се наведува дека ќе ги разгледаат овие разговори, ќе дадат предлози за натамошно дејствување и ќе останат подготвени за тесна соработка со сите српски политички партии во Националното собрание.

Како што неодамна најави Дејвид Мекалистер, претседател на Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент, состанокот се одржа во контекст на истражувачката мисија на Европскиот парламент за зајакнување на политичкиот дијалог во Националното собрание на Србија.

XS
SM
MD
LG