Достапни линкови

Судскиот процес за „Титаник 3“ продолжува на 26 август


Илустративна фотографија. Судница.

Судењето за уништување изборен материјал на локалните избори во 2013 година, каде обвинети се тогашните членови на општинската изборна комисија во Чаир Ејуп Аљими и Исмет Гури од ДУИ, „Титаник 3“ продолжува на 26 август.

Денеска специјалната јавна обвинителка Катица Јанева со решение го одби барањето за изземање на обвинителите Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски, од предметот „Титаник 3“. Судечкиот совет за барањето за иземање на Јанева цени дека не може да претставува пречка за процесот, поради самостојноста на СЈО утврдено со посебен закон, како и одредбата од ЗКП за изземање на јавни обвинители.

По паузата за одлучување во однос на барањето на одбраната за изземање на обвинителите од случајот, денешното рочиште продолжи со читање на нов доказ предложен од одбраната на обвинетите.


XS
SM
MD
LG