Достапни линкови

Украинската автокефална православна црква се спои со новата ОКЦ


Украинската автокефална православна црква се спои со новата Православна црква на Украина (ОКЦ) и со тоа автоматски претана да постои, се вели во соопштението објавено денес во украинскиот парламентарен весник „Глас на Украина“.

„Верската организација Украинска автокефална православна црква на 29 јули 2019 година е реорганизирана, односно споена со верската организација Православната црква на Украина“, се вели во соопштението.

XS
SM
MD
LG