Достапни линкови

Владата го разреши Исени од Бордот на директори на ПУИГ


Седница на Владата на Република Македонија. Влада, министри.

Владата на Република Северна Македонија на својата редовна, 143-та седница донесе одлука Џеват Исени да биде разрешен од функцијата неизвршен член на Одборот директори на акционерското друштво за стопанисување со деловен простор (АДСДП), со што му престанува и функцијата Претседател на Одборот на директори на АДСДП. Исени неодамна предизвика скандал, откако се пофали со скандалозна снимка, на која се гледа како на свадбена веселба се појавува со пиштол во појасот.

Џеват Исени, тврди дека пиштолот што го носел на појасот на свадбена веселба бил гасен пиштол.

XS
SM
MD
LG