Достапни линкови

Излезноста до 17 часот 49,14 проценти


Прес-конференции на Државната изборна комисија

Излезноста на гласањето до 17 часот на територија на Република Македонија, според податоците што ги објави ДИК, изнесува 49,14 проценти.

На територија на Град Скопје излезноста е 50,58 проценти.

Највисока излезност на ниво на Македонија има во Вевчани од 72,05 проценти, а највисока во Скопје во општина Гази Баба од 58,02 проценти. Најниско ниво на излезност во Македонија има во општина Маврово-Ростуше со 31,19 проценти, а најниска на ниво на Скопје во Шуто Оризари 33,83 проценти.

На парламентарните избори во декември минатата година излезноста до 17 часот беше над 60 проценти, а на претходните локални избори во 2013 година, излезноста до 17 часот беше нешто помалку од 58 отсто.

XS
SM
MD
LG