Достапни линкови

Затворени два сајта за шверц на дрога и оружје


илустрација

Американската полиција и европската полициска агенција Еуропол соопштија дека затвориле два сајта за шверц на дрога и оружје на посебниот „невидлив“ дел на интернет, познат како „Дарк веб“. Американскиот министер за правда Џеф Сешонс изјави дека станува збор за „Алфабеј“ и „Ханса“ на кои имало неколку десетици илјади препродавачи на дрога со околу 200 илјади купувачи во светот. „Овој случај покажува дека никој не може да се сокрие“, изјави Сешонс.

XS
SM
MD
LG