Достапни линкови

Уставниот суд доби нов претседател


Архивска фотографија: Уставен Суд на Македонија

Уставните судии денеска гласаа за нов претседател на Уставниот Суд. На функцијата која досега ја извршуваше Елена Гошева дојде судијата Никола Ивановски. Тој за уставен судија е избран во 2012 година. На колегиумот кој беше одржан денеска Ивановски беше избран со двотретинско мнозинство. Мандатот на Гошева истекува на 1 ноември.


XS
SM
MD
LG