Достапни линкови

Собрани над 740 илјади евра помош за полавените


Собрани над 740 илјади евра парична помош за полавените соопшти Црвен крст, а затоа што има натамошен интерес за донирање, акцијата ќе се продолжи за седум дена и ќе трае заклучно со 29 овој месец. По завршување на акцијата средствата ќе бидат префрлени линеарно на сметките на граѓаните погодени од поплавите.

До вчера Црвениот крст дистрибуирал повеќе од 30 илјади пакети со храна, а предадени е и илјадници оброци, млеко, хигиенски пакети, пакети за бeбиња, облека, душеци... Укажани се и 177 асистенции по прва помош од страна на екипите на Црвениот крст.

XS
SM
MD
LG