Достапни линкови

Во Софија министерски состанок за бегалската криза


Денешниот состанок во Софија на министрите за надворешни работи на Процесот на соработка во Југоисточна Европа е посветен на решавањето на бегалската криза. На состанокот на кој ќе учествуваат шефовите на дипломатиите на Македонија, Бугарија, Србија, Црна Гора, Албанија, БиХ, Романија, како и косовската министерка за дијалог со Србија Едита Тахири. Процесот на соработка во Југоисточна Европа е покренат во 1998 година.

XS
SM
MD
LG