Достапни линкови

Русија ќе го модернизира воениот сектор


Рускиот претседател Владимир Путин вети дека ќе продолжи со напорите за модернизација во воениот сектор, велејќи дека силна војска, опремена со современо оружје е гарант за суверенитетот и територијалниот интегритет на Русија.

Путин, исто така, рече дека Москва нема агресивни намери и има за цел да ги разреши сите несогласувања исклучиво со политички средства со почитување на меѓународното право и интересите на другите народи. Според планот за модернизација, треба да се потрошат 400 милијарди долари до 2020 година. Коментарот на Путин дојде еден ден откако земјите-членки на НАТО се согласија да го зголемат бројот на силите за брза интервенција.

XS
SM
MD
LG