Достапни линкови

Г-7: тероризам и климатски промени


Тероризам и климатски промени треба да бидат доминантни теми на вториот ден од Г – 7 самитот во Германија.

На лидерите на Британија, Франција, Канада, Германија, Италија, Јапонија и САД ќе им се придружат и лидерите на Ирак и Нигерија со кои ќе се дискутира за проблемите со екстремистите на Боко Харам и Исламската Држава која контролира големи делови на Ирак и Сирија.

XS
SM
MD
LG