Достапни линкови

Украина: Парламентот ги усвои антипротестните мерки


Украинскиот парламент изгласа нови антипротестни мерки кои се однесуваат на уличните протести. Законодавниот дом исто така ги усвои и амандманите кои овозможуваат одземање на парламентарниот имунитет. Иницијативите предизвикаа критики од страна на ЕУ за загрозување на демократијата во земјата. Според новиоте прописи неовластено поставување шатори или звучници на јавни места ќе се казнува со парична казна од 650 долари или 15 дена притвор.
XS
SM
MD
LG