Достапни линкови

Старите стечајни постапки пред пратениците


Решавањето на 300-те стечајни постапки од минатото денеска треба да биде на дневен ред пред пратениците во рамки на 80. седница. Со предложеното законско решение тие треба да се решат за помалку од една година по донесување на законот. Законот ги опфаќа сите стечајни постапка од 1989 до 2011 година, а целта е да се стави крај на оние што траат по 15-20 години. Со законот треба да се решат стечајните постапки во Типо, Маврово, делови од Железара, МЗТ, Центро, Порцеланка, Кожарски комбинат Куманово, повеќе земјоделски комбинати, како и случајот Фиком и Самарија.
XS
SM
MD
LG