Достапни линкови

Дело од Бејкон продадено за рекордни 142 милиони долари


Дело од британскиот уметник, Френсис Бејкон е продадено за 142 000 000 долари, што е највисокиот износ до сега добиен на аукција за едно уметничко дело. На сликата од 1969 година „Три студии за Луцијан Фројд“ се претставени бејконов пријател и неговата колешка Луцијан Фројд и е опишано како вистинско ремек дело кое го претставува односот меѓу Бејкон и Фројд.
XS
SM
MD
LG