Достапни линкови

НАТО ќе продолжи да го помага Авганистан


Генералниот секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен изјави дека Алијансата ќе продолжи да го подржува АВганистан и по повлекувањето на странските зили од таа земја догодина. По состанокот со министрите за одбрана на земјите членки на НАТО, Расмусен додаде дека подршката ќе биде политичка, финансиска и практична, но Авганистан мора да ги оствари ветените реформи. На состанокот, министрите разговараа за финалната фаза од безбедносната транзиција во Авганистан.
XS
SM
MD
LG