Достапни линкови

УЈП - во помалите градови има поголема фискална недисциплина


Macedonia - Public Revenue Office action, Skopje, September 28, 2013.
Управата за јавни приходи (УЈП) при спроведените контроли утврдила дека голем дел од објектите не издаваат фискални сметки во вечерните часови и за време на викендите.

„ И покрај тоа што најголемиот број на затворени објекти се во Скопје (над 150), сепак според анализите од досега извршените контроли, во помалите градови е увидена поголема фискална недисциплина, како што е примерот со Свети Николе, Дебар и Крушево, велат од УЈП.
XS
SM
MD
LG