Достапни линкови

Во Белград ќе биде подигнат споменик на Зоран Ѓинѓиќ


Во Белград ќе биде подигнат споменик на поранешниот српски премиер Зоран Ѓинѓиќ и поставувањето ќе биде финансирано од градскиот буџет, беше одлучено на седница на градскиот совет во Белград. Со одлуката не е прецизирано местото и времето кога ќе биде подигнат споменик.Зоран Ѓинѓиќ, прв демократски избран премиер на Србија по симувањето од власт на Слободан Милошевиќ беше убиен на 12 март 2003 годинака.
XS
SM
MD
LG