Достапни линкови

Русија и Кина ги отфрлија критиките на САД за трговија со луѓе.


Русија со индигнација ја отфрли можноста да биде под американски санкции откако Вашингтон и даде на Москва најниски оценки за борбата против трговијата со луѓе.
Во извештајот на Миграциониот Истражувачки Центар се наведува дека милион луѓе во Русија се експлоатирани и без документи. И за Кина, американскиот извештај е оценет како пристрасен и унилатерален.
XS
SM
MD
LG