Достапни линкови

ХЕРА: Дали сите закони, за претседателот Иванов се про-форма?


Олуката на претседателот Ѓорѓе Иванов да го потпише новиот Закон за прекинување на бременоста е заснована врз прилагодување на идеолошките убедувања и одлуките на администрацијата што го донесе, па повикувањето на правните аргументи, сега е безпреметно, се вели во денешното соопштение на невладината организација ХЕРА. ХЕРА изразува зачуденост што тимот на Претседателот Иванов не бил во тек со расправата за овој закон и покрај писмата од 72 македонски организации, 91 меѓународна и од евро-пратениците. Исто така, се поставува прашањето дали сите закони во Македонија за претседателот се про форма, бидејки советниците на претседателот посочиле дека станува збор за про-форма измени. Во соопштението на ХЕРА се додава дека ќе ја продолжат битката со претставки пред Уставниот суд.
XS
SM
MD
LG