Достапни линкови

Одобрена нова транша помош за Грција


Атина, деновиве
Министрите од земјите на еврозоната одоброја нова транша финансиска помош за Грција во вредност од 7,5 милијарди евра откако Европската унија и Меѓународниот монетарен фонд дадоа позитивна оценка за грчката економија. На сметките во Атина деновиве ќе легне првиот дел од помошта во износ од 4,2 милијарди евра а остатокот ќе биде уплатен следниот месец по исполнување на дополнителните услови.
XS
SM
MD
LG