Достапни линкови

Еврозоната ја префрли првата транша за Кипар


Кипарска банка
Еврозоната ја префрли првата транша од помошта за спас на Кипар. Финансиската помош за Кипар изнесува 10 милијарди евра за три години, а првата транша е две милијарди, додека втората транша од една милијарда евра треба да бида префрлена до 30 јуни. Средствата од првата транша се наменети за финансирање на кипарскиот јавен сектор и државните финансии.
XS
SM
MD
LG