Достапни линкови

МОСТ-прекин на гласањето во Долнени


Граѓанската асоцијација МОСТ соопшти дека нивните набљудувачи забележале прекин на гласањето од 20 минути на гласачко место 1490 во општина Долнени. Според соопштението, болно и изнемоштено лице дошло да гласа со придружба, по што реагирал партиски набљудувач и не дозволувал лицето да гласа на тој начин.
Од МОСТ информираа дека иако избирачкиот одбор рекол дека се е во ред, набљудувачот продолжил да се расправа со нив по што била повикана полиција. Во општина Центар бил забележан расфрлан пропаганден материјал со дезинформации за денот на одржувањето на изборите.
XS
SM
MD
LG