Достапни линкови

Еврогрупата на телеконференција со Кипар


Претседавачот на Еврогрупата, холандскиот министер за финансии Јерон Дијсеблом
Еврогрупата вечерва ќе одржи вонредна телеконференциja, на која ќе се разгледа планот за спас на Кипар, потврди висок официјален претставник во Никозија. Се очекува на конференцијата посебно внимание да се посвети на предлогот на кипарската Влада за оданочување на банкарските депозити.
Намалувањето на депозитите предизвика големи несогласувања на островот, што доведе до одлагање на гласањето во Парламентот за антикризната програма за Кипар.
XS
SM
MD
LG