Достапни линкови

МОСТ: одредени прекршувања на изборните правила


Извршниот директор на граѓанската асоцијација МОСТ Дарко Алексов
Во пресрет на локалните избори, граѓанската асоцијација МОСТ на денешната прес конференција информираше за одредени прекршувања на изборните правила, притоа посочувајќи дека некои општински изборни комисии се соочуваат со финансиски проблеми. Станува збор за Ранковце, Градско, Пласница, Чашка и Свети Николе. Извршниот директор на МОСТ Дарко Алексов информира дека во досегашниот тек на кампањата повторно била забележана злоупотреба на државни и јавни ресурси, односно користење на службени возила во текот на изборната кампања, присуство на малолетници на предизборните собири и користење на навреди и омаловажувања во јавните настапи на кандидатите. Конечниот број на набљудувачи на изборите, МОСТ ќе го соопшти в сабота.
XS
SM
MD
LG