Достапни линкови

Зголеменото ниво на афлатоксини во млекото е регионален проблем


Хрватскиот министер за земјоделство Тихомир Јаковина.
Хрватскиот министер за земјоделство Тихомир Јаковина изјави дека зголеменото ниво на афлатоксини во млекото, утврдено со лабараториски наоди, е проблем на целиот регион и на млекопроизводителите им вети помош, откако им е запрен откупот на млекото. Тој порача дека Оперативниот кризен штаб секојдневно контактира со сите производители, потенцирајќи дека на крајот е многу важно да се има и разбирање од потрошувачите.

„Во вака кризни ситуации одговорноста е на сите и мораме да направиме апсолутно сè за вакво нешто никогаш да не се повтори“, рече Јаковина.
XS
SM
MD
LG