Достапни линкови

Сириската опозиција на конференција во Катар


Стотици сириски опозиционери денеска ја отворија конференцијата во главниот град на Катар кој ќе трае 5 дена. На конференцијата ќе се разговара за американскиот предлог да формираат нов лидериски тим од 50 членови во кој ќе има повеќе претставници кои доаѓаат од бунтовничката ослободителна армија, политички групи и од локалните совети во Сирија. Сениор член на Националниот Совет Бурхан Галиоун изјави дека тие ќе го разгледаат предлогот, но не знае дали воопшто ќе биде прифатен.
XS
SM
MD
LG