Достапни линкови

Руските власти во борба со епидемија на антракс


Руските власти ги зголемиле напорите да ја спречат епидемијата на антракс во една воена база во Киригистан, откaкао се појави епидемија во близина на базата. Руските власти ги дезинфицирале сите воени објекти, вклучувајки ги и становите на офицерите и нивните семејства, а се зголемила и проверката на безбедноста на храната. Овој потег беше направен откако киргистанските здравствените работници минатата недела објавија дека неколку случаи на антракс биле потврдено во неколку региони во земјата.
XS
SM
MD
LG