Достапни линкови

Франција со мерки за интеграција на Ромите во земјата


Француските власти соопштија дека ќе спроведат мерки со кои ќе се олесни интеграцијата на Ромите. Франција се соочуваше со силни меѓународни критики во псоледните години за протерувањата и полициските рации во импровизираните ромски кампови.
Најголем дел од имигрантите бараат работа во Франција и поттекнуваат од од Романија и Бугарија.
XS
SM
MD
LG