Достапни линкови

Викиликс -Јужно американските држави ја осудија заканата на Британија


Викиликс -Јужно американските држави ја осудија заканата на Британија

Јужно американските држави изразија солидарност со Еквадор, во врска со заканата на амбасадата на Лондон.Во амбасадата на Еквадороснивачот на Викиликс Асанж има статус на бегалец.Британија се закани дека ќе и дозволи на полицијата да влезе во амбасадата на Еквадор и да го приведе Асанж.Министрите за надворешни работи на Јужна Америка повикаа на дијалог.Асанаж се соочува со екстрадиција во Шведедска околу обвинувањата за сексуален напад што тој ги отфрла.Сад го истражуваат случајот Викиликс поради објавувањето информации кои се дел од дипломатските тајни.
XS
SM
MD
LG