Достапни линкови

ЕБРД ги намали проекциите за раст во Еврозоната


Европската Банка за обнова и развој соопшти дека кризата во еврозоната има негативен импакт врз растечките економии во Европа а посебно врз Русија.
ЕБРД ги намали проекциите за раст во бившиот советски блок од 3,1 на 2,7 за оваа година.
За Русија предвидувањата се намалени од 4,2 на 3,1 насто.
XS
SM
MD
LG