Достапни линкови

Арифи: Написите за формирање широка владина коалиција се шпекулација


Vice-Premier for European Affairs Teuta Arifi, EP Rapporteur for Macedonia Richard Howitt
Вицепремиерот за европски прашања Теуата Арифи ги оцени како шпекулација објавите во медиумите дека при евентуално формирање на широка владина коалиција таа би била иден кандидат за премиер, повторувајќи го партискиот став на ДУИ. „Тоа е медиумска шпекулација во која нема ништо вистинито. Ние функционираме во рамките на една владина коалиција која е резултат на последните избори, резултат на принципот што ДУИ го промовира и се залага повеќе години, а тоа е принципот на мнозинствата кои заеднички се договараат“ рече Арифи
XS
SM
MD
LG