Достапни линкови

Груевски е задоволен од акцијата „Детонатор“


Премиерот Никола Груевски
Премиерот Никола Груевски денеска изјави дека акцијата „Детонатор“ е потврда дека Владата е насочена кон сериозна борба против криминалот и корупцијата на неселективна база. Тој додаде дека во Македонија не може некој да очекува оти ако е близок на некого или на некоја политичка партија или поединец дека ќе биде заштитен доколку прави криминал, корупција и за тоа се обезбедат докази. Груевски изјави дека акцијата не е целосна завршена и дека за таа цел присутни се екипи од организиран криминал и јавна безбедност во Кочани и во целиот регион за, како што вели, да се докомплетира, односно целосно да се разобличи оваа рекетарска група, која го тероризирала населението претежно во источниот дел на земјата.
XS
SM
MD
LG