Достапни линкови

Топи-Албанија заслужува да биде членка на ЕУ


Албанскиот претседател Бамир Топи
Албанскиот претседател Бамир Топи изјави дека земјата го залужила членството во НАТО и во изминатите три години од зачленувањето главни предизвици за Албанија биле политиката со европска визија и функционалната демократија, темелена на зацврстување на независните уставни институции. Според него, албанските граѓани заслужуваат да бидат дел и од ЕУ.
XS
SM
MD
LG