Достапни линкови

Грчката Влада го одобри договорот со меѓународните кредитори


Грчката Влада официјално го одобри договорот со меѓународните кредитори за финансиска помош на земјата во износ 130 милијарди евра. Одлуката за одобрување на кредитниот договор беше едногласно усвоена од страна на грчкиот Кабинет. Договорот ќе биде предаден на одобрување од страна на грчкиот Парламент, кој се очекува да биде ставен на гласање до крајот на месецот.
XS
SM
MD
LG